Gedragstherapie

Trekt uw hond als een bezetene aan de lijn? Wil hij niet komen als u roept? Rent uw hond altijd achter fietsers en joggers aan? Of is de postbode zijn geliefde dagelijkse verzetje? Kan uw hond niet alleen zijn en blaft hij de tent bij elkaar of sloopt hij uw geliefde spullen? Wil uw hond het liefst met alle honden uit de buurt vechten? Springt uw hond enthousiast het bezoek omver, en nog wel met modderpoten op het fraaie witte mantelpakje van de buurvrouw?

Voor deze en alle mogelijke andere problemen kunt u bij mij terecht. Mijn trainingsmethode is gebaseerd op een combinatie van de clickertraining van Martin Gaus, de filosofie van de beroemde Engelse hondenkenner wijlen John Fisher en de stap-contactmethode van hondenfluisteraar Klaas Wijnberg uit Ameland. Dat wil zeggen dat ik uitsluitend op hondvriendelijke manier werk, zonder slipketting of andere middelen die pijn of stress bij uw hond veroorzaken. Goed gedrag wordt beloond en fout gedrag wordt genegeerd of omgebogen in ander – door u gewenst – gedrag.

Een eerste uitgebreid consult bij u thuis kost 45 euro, waarna in gezamenlijk overleg wordt bepaald hoe verder te gaan. Het schriftelijke verslag van mijn bevindingen dat u sowieso van mij ontvangt, zit in de prijs inbegrepen. Het consult duurt ongeveer twee uur.